Föräldrautbildningar

När du väntar barn

Vi har kontinuerligt gående föräldrautbildningar för er som väntar barn. Under de fyra olika gångerna går vi igenom 1; förlossning och smärtlindring, 2; amning, 3; nyfödda barns behov och 4; den stora omställningen det kan innebära att få en ny familjemedlem. Oavsett de olika teman vi har på de fyra träffarna så är du alltid välkommen med de frågor du har.

Tiden är 15.00 – 17.00:

Nästa omgång:

8/1        Föda barn och smärthantering

22/1      Amning

5/2        Nyfödda barns behov

19/2      Föräldraskap och förändrade relationer

Att bli och vara pappa eller medförälder

Att få barn, att vara pappa eller medförälder är olika för var och en – hur ska det bli? Hur blev det? Många gånger är det roligt och ibland helt underbart. Vi har pappa- och medföräldragrupper gemensamt för de som väntar barn och de som redan har. Anmälan till pappagrupp sker till barnmorska, BVC-sköterska eller till  ulf @ allvis.nu

Anmäl intresse till ulf @ allvis.nu så får du information om när nästa tillfälle blir. 

Att föda hemma – information för intresserade

Fördelar och nackdelar med att föda hemma. Några hemförlösande barnmorskor berättar och svarar på frågor som ni kan ha. Utan kostnad för alla och vi träffas vanligtvis på Allvis mellan kl 17.00 och 18.00 den andra onsdagen i varje månad (med uppehåll under sommaren).

OBS -  inget möte i december! Nästa möte blir den 10 januari 2018.

Barnets första tid

För inskrivna på BVC har vi föräldragrupper under det första året med ert nyfödda barn. Då går vi igenom det barnet behöver, amning och mat, egenvård och husapotek, vaccinationer, barnsäkerhet och barnets vidare utveckling. En sista träff på Biblioteket Medborgarplatsen kommer också erbjudas. Datum för träffarna får du av din BVC -sköterska.

Mammor, pappor, barn – relationer i förändring

Att få barn innebär många förändringar och ställer nya krav på relationen mellan föräldrarna. Individuellt eller som par erbjuds du att gå i ett kostnadsfritt samtal hos vår terapeut och utöver det kan ni träffa andra par i föräldragrupperna och prata kring detta.

För tidsbeställning ring 0708 511 779 (Ulf Petrén) eller maila ulf @ allvis.nu

Föräldragrupp till er med lite äldre barn

I en grupp med andra föräldrar (6 – 12 personer)får du under ledning av Ulf och Kirsi möjlighet att prata om det som är angeläget för er som har barn från ca 2 – 6 år. Du tar upp det du vill och ni kommer en eller flera gånger, allt efter önskemål och behov.

Babymassage

Även små bebisar älskar beröring och det har visat sig att det är främjande för deras utveckling. Hudkontakten gör att ni som föräldrar bättre knyter an till varandra och det kan  lugna ditt barn och även lindra kolik.  BVC onsdagar mellan 13-14. Föranmälan krävs – kontakta Kirsi.

Träffar för ensamstående föräldrar

Stockholms Makalösa Föräldrar är en organisation som bl a har samtalsgrupper, du kan ta kontakt med  Marianne Johansson mail: marianne.johansson/at/comhem.se Hon erbjuder även enskilda samtal med ett ”prova på”-pris den första gången som kostar 300:-, därefter kostar det 600:-/gång.