Våra tjänster

OBS att vi stänger mottagningarna den 23/3 – 2018
Välkommen att beställa tid hos någon av våra barnmorskor, barnsjuksköterskor, läkare eller terapeuter för möten som handlar om det som är viktigt för dig. Vi har vårdavtal med landstinget för mödravård och BVC.
Våra tjänster innefattar:
  • barnmorskemottagning
  • cellprovtagning*
  • preventivmedelesrådgivning
  • parsamtal
  • barnavårdscentral
  • vaccinering
  • rådgivning till föräldrar

* Vid cellprovtagning så ska du ta med en screeningsremiss. Har du tappat den beställ en ny genom att ringa eller maila screeningverksamheten. Telefon 08-123 138 20. Telefontid till dem är måndag till fredag mellan klockan 10.00-11.00 och 13.00-14.00. E-postadress halsound@sll.se.

Att bli och vara förälder

Att bli förälder innebär stora förändringar i livet och är fantastiskt men kan samtidigt vara allt ifrån lätt till väldigt jobbigt. Den första tiden som blivande föräldrar, den förberedande tiden inför förlossningen och den första tiden med ett eller flera nyfödda barn. I vår verksamhet har vi graviditetsmottagning, barnavårdscentral och rådgivning till föräldrar och blivande föräldrar. Utöver det vanliga basprogrammet erbjuder vi dig ytterligare besök till barnmorska om du har behov för det. Vår läkare är specialist inom obstetrik. Vi tycker det är roligt att förmedla våra erfarenheter och delar gärna med oss av det vi kan. När ni fött barn så erbjuder vi er inom kommunen sedvanliga hembesök.

Vi erbjuder även preventivmedelsrådgivning och cellprovtagning. Har du fått en kallelse till cellprovtagning så kan du kontakta oss och boka en tid till det.

Du kan även komma till oss när barnen växer och blir större, vi vill fortsätta vara ett stöd för att ni, oavsett hur just er familj ser ut, kan må bra och fungera tillsammans på bästa möjliga sätt.

Det centrala för oss som jobbar här är individens självbestämmande och en holistisk syn med individens och familjens fysiska, psykiska och sociala välbefinnande i centrum.